مقررات مربوط به حقوق مالکیت فکری

خط مشی انواع مقالات

خط مشی دسترسی آزاد

این مجله دسترسی فوری به محتوی خود بصورت آزاد دارا میباشد به این امید که پژوهشی که بصورت عمومی در دسترس باشد موجب تبادل بیشتر دانش در مقیاس جهانی میشود

منشور اخلاقی

تمامی دست اندرکاران محترم این مجله از قبیل نویسندگان، داوران، هیئت تحریریه، مسئولان و کادر دفتری مجله خود را ملزم به رعایت منشور اخلاقی مجله دانسته و تمام تلاش خود در راستای تحقق این موازین بکار خواهند بست:

رعایت حقوق مالکیت فکری: تلاش خواهد شد تا با ارائه ی دقیق مشخصات نویسندگان کلیه ی حقوق معنوی آن ها محفوظ مانده و از انتشار مطالب ارائه شده به این مجله توسط سایرین ممانعت بعمل آید. همچنین به هیچ وجه مقالات پیش از چاپ در مجله در اختیار سایرین قرار نگرفته و صرفاً مسئولین مجله به مقالات ارسالی دسترسی خواهند داشت.

داوری تخصصی و منصفانه: تصمیم گیری در مورد وجاهت علمی مقالات در هر مرحله ای بدون توجه به خصوصیات جنسیتی، قومی، نژادی و گرایشات جنسی، مذهبی، سیاسی و عقیدتی بوده و کلیه ی مقالات بدون ذکر نام نویسنده به داور یا داوران تخصصی ارجاع می گردد.

حفظ محرمانگی: مشخصات نویسندگان تا قبل از چاپ و مشخصات داوران همواره بصورت محرمانه مورد محافظت قرار گرفته و تا زمان مزبور به جز مسئولین مجله، هیچ شخص دیگری به مشخصات مورد اشاره و نیز فایل مقالات دسترسی نخواهد داشت.

شرايط و ضوابط ارسال و انتشار مقاله در پژوهشنامه نقد ادب عربي

1-مقاله ارسالي بايد علمي- پژوهشي و متناسب با موضوع و خط مشي پژوهشنامه باشد.

2- به زبان فارسي يا عربي باشد( مقالات عربي در شماره اي جداگانه منتشر خواهند شد).

3- مقاله بايد مطابق دستورالعمل و شيوه پژوهشنامه، تهيه و تنظيم شود( در محيط word با قلم  12  Bmitra در سامانه پند ثبت شود. مقاله بايد حداكثر در 20 صفحه 24 سطري تنظيم شود).

3- مقاله يا بخشي از آن همزمان به ساير نشريه ­ها ارسال و منتشر نشده باشد.

4- مقاله ترجمه شده از زبان ­هاي ديگر نباشد.

5- مقالاتي كه با مشاركت دانشجويان كارشناسي ارشد ارسال شود، پذيرفته نمي ­شود. تنها مقالاتي پذيرفته مي ­شود كه توسط عضو هيئت علمي يا با مشاركت دانشجويان دكتري تهيه و ارسال شود.

6- مقاله برگرفته شده از رساله دكتري بايد با نام استاد راهنما و دانشجو و مورد تاييد استاد راهنما و با مسووليت وي باشد.

7- نشريه در پذيرش يا نپذيرفتن، ويرايش، تلخيص و اصلاح مقاله ­هاي پذيرش شده، آزاد بوده و از بازگرداندن مقاله معذور است.

8- مسووليت صحت و سقم مطالب مقاله به لحاظ علمي و حقوقي و مسووليت آراء ارايه شده در مقاله به عهده نويسنده است و چاپ مقاله به معني تاييد تمام مطالب نيست.

9- در صورت دريافت نكردن پاسخ اصلاحات از سوي نويسنده محترم در بازه زماني مقرر، يا انصراف نويسنده و بازپس گرفتن مقاله پس از ارسال به داوري، يا محرز شدن ارسال مقاله به به نشريه ديگر، مقاله بلافاصله از دور خارج خواهد شد و نام نويسنده به دليل رعايت نكردن ضوابط پژوهشنامه و اتلاف وقت كادر اجرايي و علمي پژوهشنامه، در ليست سياه قرار مي گيرد و ديگر هيچ مقاله­ اي از آن نويسنده پذيرفته نخواهد شد.

فرايند و مراحل پذيرش و ارزيابي مقالات در پژوهشنامه نقد ادب عربي

1-ثبت نام در سامانه پژوهشنامه و ارسال مقاله توسط نويسنده مسوول.

2- بررسي اوليه مقاله در جلسه هيات تحريريه( بين يك تا دو هفته).

3- تعيين دو داور متخصص در موضوع مقاله توسط هيات تحريريه و ارسال مقاله براي داوري( بين يك تا دو هفته).

4- ارزيابي مقاله توسط داوران در 20 روز( در صورت تاخير به داوران اخطار داده مي­شود و در صورت تكرار تاخير، داوران جديد انتخاب مي­شوند).

5- در صورت منفي بودن ارزيابي داوران به نويسنده اطلاع داده مي ­شود.

6- در صورت نياز به انجام اصلاحات و پيشنهادات، نظرات داوران به نويسنده مسوول ارسال مي ­شود.

7- اصلاح مقاله توسط نويسنده و ارسال مجدد آن( بين يك تا دو هفته).

8- داوري نهايي پس از انجام اصلاحات و تعيين وضعيت مقاله در جلسه هيات تحريريه( بين يك تا دو هفته).

9- قرار گرفتن مقاله در نوبت چاپ.

نمايه شده در پايگاه ها

پايگاه ISC و google scholar

ساختار مقاله:

1-عنوان مقاله( به زبان فارسي، عربي و انگليسي و نيز كوتاه، رسا و گوياي محتواي مقاله باشد).

2- نام نويسنده يا نويسندگان، نام دانشگاه، رتبهء علمي و پست الكترونيكي.

3- چكيده : به زبان فارسي، عربي و انگليسي در 10 يا 15 سطر.

4- كليدواژه:  به زبان فارسي، عربي و انگليسي بين 3 تا 7 واژه.

5- مقدمه: شامل سؤال هاي تحقيق، فرضيه ها، اهداف، ضرورت و پيشينه تحقيق باشد.

6- متن مقاله : نويسنده در آن به طرح موضوع و بررسي و تحليل آن مي پردازد.

7- نتيجه: تدوين يافته ها و جمع بندي مطالبي است كه نويسنده در مقاله بيان مي كند.

8- منابع:

الف) ارجاعات داخل متن با ذكر نام خانوادگي نويسنده، سال انتشار و شماره صفحه در داخل پرانتز آورده مي شود.

به طور مثال( جاحظ، 1998: 55)

ب) فهرست منابع به ترتيب حروف الفبا و با رعايت نكات زير به فارسي يا زبان ديگر در پايان مقاله آورده مي شود:

كتاب: نام خانوادگي، نام، سال انتشار، عنوان، محل نشر: ناشر

مجله: نام خانوادگي، نام، سال انتشار، عنوان، نام نشريه، دوره، شماره: صفحه شروع و پايان مقاله

پايگاه هاي اطلاعاتي اينترنت: نام خانوادگي، نام، سال، ماه، عنوان، آدرس پايگاه

9- ضمايم پيش از فهرست منابع به متن پيوست مي شوند

10- يادداشت ها: به صورت پي نوشت نوشته مي شوند و شمارهء آنها به صورت متوالي در متن مشخص مي شود.

*اين مجله در ويرايش مقالات ارسالي آزاد است. مسئوليت صحت و اعتبار علمي مطالب به عهده نويسنده است. مقاله ها به ترتيب تاريخ دريافت آنها چاپ مي شوند. حق چاپ مقاله پس از پذيرش هيات داوران به پژوهشنامه منحصر خواهد شد. دفتر پژوهشنامه موظف است 2 نسخه از پژوهشنامه را براي نويسنده ارسال كند.