پژوهش‌نامه نقد ادب عربی با داوری بسته و دوسو ناشناس و با دسترسی آزاد است که از سوی دانشگاه شهید بهشتی منتشر می‌شود.

این پژوهش‌نامه پس از اخذ مجوز رسمی از کمیسیون بررسی اعتبار نشریات علمی کشور از تاریخ 30/07/1391 به منظور فراهم نمودن محیط فکری برای پژوهش‌گران ملّی و بین‌المللی با تمرکز بر مباحث ادبیات عربی پایه‌گذاری شده است. این نشریه در پاسخ به پیشرفت‌های صورت گرفته در حوزه ادبیات عربی انتشار یافته و هدف آن انتشار مقالات با کیفیت که یافته‌های مرتبط با موضوعات مهم ادبیات عربی را گزارش می‌دهند، می‌باشد.

این پژوهش‌نامه زیر نظر هیأت تحریریه و بر اساس مقررات کمیسیون بررسی اعتبار نشریات علمی کشور فعالیت می‌کند و هر موضوعی که مربوط به حوزه زبان و ادبیات عربی باشد، می‌تواند در قلمرو پژوهشی مجله جا بگیرد.

امید است همه صاحبان قلم با آگاهی از حیطه کاری مجله، هیأت تحریریه را در انتخاب و گزینش مقالات پژوهشی یاری نمایند تا در آینده بتوانند نمایه ISI را نیز کسب کنند.

دسترسی به تمامی مقالات برای همگان آزاد و رایگان است.

قابل توجه نویسندگان محترم:

بنابر تصمیم هیأت تحریریۀ پژوهشنامۀ نقد ادب عربی، از پذیرش مقالۀ جدید از نویسندگانی که مقالۀ ایشان در چرخه بررسی و داوری قرار دارد و هنوز تعیین و تکلیف نهایی صورت نگرفته، معذوریم.

میانگین زمان داوری: 90 روز می‌باشد.

این مجله تابع قوانین بین المللی Cope در خصوص سرقت ادبی است و با متخلفان بر اساس قوانین بین المللی برخورد می‌کند. دستور العمل

مجله پژوهشنامه نقد ادب عربی، از پذیرش مقالات دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد، معذور است.

تبصره: پذیرش مقالات دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد صرفا با همکاری و مسئولیت استاد تمام، بلا مانع است.

در خصوص دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع دکتری، صرفاً با همکاری و مسئولیت اعضای هیئت علمی، بلا مانع است.

طبقه‌بندی دانش‌های زبانی:

1) آموزش زبان و مهارت‌های زبانی

2) آواشناسی عربی

3) مطالعات تاریخی در زبان و نحو

4) صرف و اشتقاق

5) مطالعات ترجمه (که یکی از دو سوی آن زبان عربی باشد)

6) نحو و معانی نحو

7) فرهنگ‌‌شناسی