اهمیت علم آوا شناسی در بررسی تغییرات معنایی جمله و آهنگ های نحوی کلام است که در همین راستا با تکرار صامت ها و مصوت ها تحت عنوان هماهنگی آوایی، به بررسی زیبایی شناسی صوت و معنا در کلام می پردازد و قدرت القایی معانی خاص را پیدا میکند
پژوهش پیش رو با استفاده از روش توصیفی _ تحلیلی ، ما را به این دریافت رسانید که توازن و هماهنگی حاصل از تغییرات نحوی در فواصل مختلف دعا، از جمله تقدیم و تأخیر، تقدیم متعلق بر مسند و... چینش صحیح فواصل، منجر به رابطۀ علی و معلولی گشته و حس وحدت و یگانگی موسیقایی کلام را تقویت نموده است؛ همچنین مناسبت فواصل در صنایع بلاغی دعا، نوعی تلازم علی و معلولی در کلام ایجاد کرده که بر حسب ترتیب الفاظ و معانی مرتب بر آن، بر زبان امام (ع) جاری گشته است.
خواجه بمی، محمد حسین،« چگونگی ظهور خداوند با تکیه بر روایات»، مجلة المشکاه علوم قرآن و حدیث، 1386: شماره 96. 97.
رمانی، ابی الحسن علی بن عیسی، «النکت فی اعجاز القرآن، ضمن ثلاث رسائل فی إعجاز القرآن الرمانی و الخطابی و الجرجانی)، حققها علیها محمد خلف الله و محمد زغلوا سلام، دار المعارف بمصر، الطبعه الثالثة.
زرکشی، بدر الدین، (1426)؛ «البرهان فی علوم القرآن»، تحقیق محمد ابو الفضل ابراهیم ،دار الاحیاء الکتب العربیه، الطبعة الأولی.
سیوطی، جلال الدین عبد الرحمن، ( 1414 ق)، «الاتقان فی علوم القرآن»؛ انتشارات الشریف الرضی، قم.
شاهوردی، فرحناز، «بررسی زیبایی شناسی تکرار در قرآن کریم»، انتشارات آستان قدس رضوی، چاپ اول، 1393.
صغیر، محمد حسین، «الصوت اللغوی فی القرآن»، دار المؤرخ العربی، دون تاریخ
عباس، حسن.(1998)،«خصائص الحروف العربیة ومعانیها»، منشورات اتحاد الکتاب العرب
عمرانی، سید مسعود، (1391)، «خدا شناسی در دعای عرفه حضرت امام حسین علیه السلام»، مؤسسه چاپ و انتشارات استان قدس رضوی، چاپ اول.
قدوری الحمد، غانم (2002) علم الاصوات العربیه ، بغداد، منشورات المجمع العلمی.
کرمی، محمد تقی، مصطفوی، سید حسن، ( 1387)، «إنیّت و یقین آور بودن برهان صدیقین سینوی»، مجله نامهی حکمت، سال ششم، شماره دوم.
مکارم شیرازی، ناصر و همکاران، 1374،« تفسیر نمونه»، تهران؛ دار المتب الاسلامیه.